Cartof semitimpuriu pentru procesare (cartofi prăjiţi)
- mari cantităţi vandabile
- miez galben intens
- excelente proprietăţi culinare
| Maturitate | semitimpurie |
| Prop. culinare | B |
| Calităţi de consum | calităţi excelente de consum, decolorare redusă după fierbere, ideal la procesarea cartofilor prăjiţi |
| Productivitate | tuberculi medii şi mari, calibrare uniformă, mari cantităţi vandabile |
| Dezvoltarea plantei | rapidă |
Tuberculi |
|
| forma | ovală |
| adâncime ochi | superficială |
| culoare miez | galben |
| coaja | galbenă, netedă |
| decolorarea pulpei | scăzută |
Rezistenţe |
|
| Nematozi (PCN) | Ro 1, Ro 3-5 |
| Virusul Y (PVY) | foarte ridicată |
| Erwinia | ridicată |
| Mana pe frunză | ridicată |
| Mana pe tubercul | ridicată |
| Râia comună | ridicată |
| Rhizoctonia | ridicată |
Sensibilităţi |
|
| Stropire | scăzută |
| Pătarea cenuşie a pulpei | foarte scăzută |
| Loviturile mecanice | scăzută |
Jelly este foarte tolerant la secetă şi se recomandă administrarea uniformă de apă şi îngrăşăminte.








